Historia

1962 grundades  familjeföretaget AB Ramextavlan  i Örsundsbro av Uno Pettersson och hans fru Vera. Tillverkningen av anslagstavlor bedrevs i liten omfattning i en källarlokal. Största delen levererades till skolor. Två anställda. Årsomsättningen var då 29 361 kronor.

Efterfrågan på anslagstavlor ökade och källarlokalen blev snart för liten. En mindre snickerifabrik byggdes men även den blev för liten. 1968 byggdes en ny snickerifabrik på industriområdet i Örsundsbro. Nu började det att tillverkas och levereras till sjukhus, kontor, kommuner och till återförsäljare i hela Sverige. Det börjades även med monteringar.

1973-1974 minskade orderingången så pass att tillverkningen av anslagstavlor minskades ner och snickerifabriken  såldes. Tillverkningen drevs i en del av den sålda fabriken.

1975 vände konjunkturen och det blev trots allt ett bra år. Hur ska vi göra, ska vi avveckla eller fortsätta? Vi bestämde oss för att fortsätta med Ramextavlan. Unos största intresse var att bygga, så han hade snart nya planer på gång.  1976 var byggnationen av nuvarande snickerifabrik på 600 kvm på Torslundavägen  i Örsundsbro i full gång, och vi flyttade in under hösten.

1982 ändrades namnet till AB Ramex. 1985 avgick Uno Pettersson som VD och Sölwe Pettersson tillträde posten som VD för familjeföretaget. Lokalerna blev snart för små och det har byggts ut åtskilliga gånger, närmare bestämt sju gånger, totalt 3000 kvm och alltid i egen regi.

2009 certifierade vi oss enligt ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:2007.

2012 firade vi 50-års Jubileum .

Under åren har tillverkningen  av anslagstavlor utvecklats till en  flexibel  tillverkning av allt från väggabsorbenter och AV-inredning till hissbara skrivtavlor för hörsalar och specialtillverkade snickerier i olika träslag.

Om Ramex

Vi på ab Ramex självtillverkar produkter av hög kvalité. Vi har ett brett sortiment och kundanpassande produkter, allt efter era önskemål. Hos oss hittar du bra personlig service för att du ska trivas hos oss. Vi ser fram emot ett samarbete med dig så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta de rätta produkterna!   Vi är ett familjeföretag som grundades år 1962 och befinner oss i Örsundsbro med vårt kontor och vår produktion under ett och samma tak...

Läs mer

Vad vi gör

ab Ramex affärside är att erbjuda ett prisvärt, miljövänligt och brett sortiment av produkter för offentlig miljö som håller god kvalitet. Vi har lång erfarenhet, stort verksamhetskunnande och bygger upp långvariga relationer med våra leverantörer.   Vi självtillverkar våra produkter – allt från anslagstavlor, låsbara anslagsskåp till konsthyllor, skärmar och mycket mer! Välkommen att utforska vårt breda sortiment....

Läs mer
Offertförfrågan